Her er din guide til glidekremer

Glidekremer er er relativt nytt produkt på det åpne norske markedet. Det er ikke mange år siden man måtte på nærmeste apotek for å finne glidemiddel. Det var å anse som et medisinsk produkt og man fikk det ofte etter anbefaling fra lege. Takk og lov er vi kommet langt som samfunn de senere år. Glidemiddel kan nå kjøpes på de aller fleste erotiske butikker, fra nettbutikker og ja, på apoteket. Glidemiddel er ikke bare for dem som trenger det av medisinske grunner. En god glidekrem kan i mange tilfeller gjøre god sex bedre, og både menn og kvinner i alle aldre bruker i dag glidekrem.

For deg som er ny i bruken av glidekrem, kan nok tilbudene der ute virke skremmende. Hva skal man med så mange ulike typer liksom? Faktum er at det er en glidekrem der ute for enhver anledning, og det er ikke bare pris som skiller dem fra hverandre. Prøv deg fram så finner du snart din egen favoritt.

Olje eller glidemiddel?

Mange der ute tenker at olje og glidemiddel er det samme. La oss bare avklare dette en gang for alle. Det er ikke det samme. Man kan ikke bare søle på litt babyolje og tenke at det løser alle problemer og øker lysten til partnern. Tvert i mot. Oljer som babyolje og andre typer olje man kan finne på baderommet er ofte parfymerte og fører i mange tilfeller til soppinfeksjon eller urinveisinfeksjoner. Oljer har alt for høy Ph til bruk i kjønnsregionen. Dette gjelder både menn og damer. Glidekremer ment for seksuelt bruk er ikke tilsatt parfymer og har en Ph verdi som er vennlig mot følsom hud.

Silikon VS vann

Glidekremer på det norske markedet er basert på vann eller silikon. En glidekrem basert på silikon fungerer på samme vis som en vannbasert, men det er enkelte klare forskjeller. Silikonbaserte glidekremer er ofte mer behagelig å bruke da de ikke er så klissete som vannbaserte kremer. Vannbaserte kremer må tilsettes en rekke ulike stoffer for at det ikke bare trekkes inn i huden. De kan derfor ofte oppfattes som klissete og noe vanskelig å vaske av. Silikonbasert glid oppleves glatt på huden, og mange beskriver følelsen som renere enn vannbasert glid. En silkonbasert krem kan også brukes i vann. Et stort pluss for dem som er heldig nok til å ha et jacuzzi eller stort badekar i huset. Eneste virkelige minus med silikonbaserte kremer er at de ikke er å anbefale på leketøy. Man bør derfor lese bruksanvisningen på sine leketøy nøye. De fleste produsenter anbefaler bare bruk av vannbaserte glidemidler ved bruk av deres leketøy. Foretrekker man silikon framfor vann, bør man snakke med betjeningen på sin lokale erotiske butikk, og se hva de har å anbefale av leketøy i glass, metall eller latex.

Allergikere

Dessverre er det mange allergikere som opplever et labert sexliv under sommeren. Sliter man med pollenallergi og tar medisin mot det, er det stor sjanse for at man opplever tørrhet i underlivet også. Dette skyldes at medisinen tørker ut også slimhinnene i underlivet. Uansett hvilken allergi man har, bør man snakke med sin fastlege om bruk av glidekrem. Det er mange som opplever allergiske reaksjoner ved bruk av glidekrem, da slimhinnene i underlivet er tørre grunnet medisinbruk. En god lege vil alltid kunne hjelpe. Det er en rekke ulike glideprodukter tilgjengelig på norske apoteker. Det gjelder bare finne den rette.

Varm glidekrem

Mange mister lysten litt når en kald tube glidekrem hentes fram. Om kremen ikke har rett temperatur kan den virker mot sin hensikt. Sørg alltid for at du oppbevarer glidekremen i god romtemperatur eller varm tuben litt mellom hendene før du smører inn din kjære.

Ønsker man glidekremer som ligger over kroppstemperatur, er disse også å få tak i. De krever stort sett bare noen minutter i en kopp varmt vann før de er klare for bruk.